Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия. Прочети повече

Общи условия

Общи условия

 

Уеб сайтът www.bodita.eu е съвкупност от интернет страници (наричан в настоящите Общи условия "Сайт"), чиито създател и собственик е фирма „Фото Подаръци“ ЕООД. Сайтът представлява виртуална платформа за продажба на стоки - онлайн магазин, носещ търговската марка "bodita.eu". Сайтът има специализирана насоченост – продажба на бебешки бодита, детски тениски и подаръци по индивидуална поръчка на клиента.

 

Всички цени, посочени в този сайт, са крайни и не включват цена за доставка, освен ако изрично не е посочено друго! Всички цени са валидни до изчерпване на наличните количества. „Фото Подаръци“ ЕООД си запазва правото да променя цените без предварително да уведомява своите потребители, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовата визуализация на потребителската компютърна конфигурация, както и промяна на дизайна на продуктите. Цветовете на всеки продукт са указани в текстовете и/или илюстративните изображения към него.

 

Всички запазени марки са притежание на техните собственици.

 

Определения

• Продавач - „Фото Подаръци“ ЕООД (онлайн магазин "bodita.eu") или всеки партньор на „Фото Подаръци“ ЕООД.

• Клиент - всяко физическо или юридическо лице или друго правно образувание, което използва сайта на онлайн магазин "bodita.eu" по какъвто и да е начин, включително, но не само като го разглежда, прави поръчки от него, купува, връща стоки и др.

• Сайт - виртуална платформа за продажба на стоки, разположена на домейна https://bodita.eu и неговите поддомейни.

• Акаунт - раздел от Сайта, формиран от потребителско име и парола, който позволява на Клиента да изпрати Поръчката и който съдържа информация относно Клиента.

• Поръчка - електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика, през Сайта, намерението си за купуване на Стоки и Услуги от Сайта.

• Стоки и Услуги - всеки предмет на договора за покупко-продажба от Сайта.

• Промоции - всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на определени Стоки и/или Услуги, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Продавача.

• Договор - представлява сключения от разстояние договор между Продавача и Купувача за покупко-продажба на Стоки и/или Услуги от Сайта, неразделна част от който са настоящите общи условия за ползване на Сайта.

• Съдържание - цялата информация на Сайта, която е достъпна чрез устройство с интернет връзка.

• Бюлетин (Newsletter) - средство за периодично информиране за предлаганите от Продавача Стоки и Услуги и промоции, изпращан по електронен път чрез електронна поща или SMS, без то да ангажира или обуславя отговорността на Продавача относно съдържащата се в него информация.

 

Фирма „Фото Подаръци“ ЕООД щe бъде наричана за краткост по-долу "bodita.eu".

"bodita.eu", като администратор на лични данни, събира и обработва определена информация за физически лица.

"Администратор на лични данни" е „Фото Подаръци“ ЕООД - еднолично дружество с ограничена отговорност, с ЕИК 204729181, като действия от името на администратора осъществява Деян Иванов.

 

Преамбюл

Този документ съдържа Общите условия, съгласно които "bodita.eu" предоставя Услуги на Клиентите си чрез Сайта. Всеки един Клиент се съгласява с настоящите общи условия за цялото време на ползване на Сайта, от първоначалното влизане до напускането му. Общите условия са публикувани на видно място в Сайта и са достъпни за всеки Клиент.

 

Предмет на Общите условия

Общите условия регламентират отношенията, свързани с предоставянето на Стоките и Услугите от "bodita.eu" чрез Сайта.

 

Стоки, обект на продажба

Обект на продажба са Продукт(и), предлагани в Сайта към момента на отправяне на поръчката за закупуване от страна на Клиента. Продукт(и), обект на продажба чрез Сайта, са описани по вид и качество и са класифицирани в отделни категории по общи и сходни характеристики. "bodita.eu" не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените подаръци, дължащи се на специфики в екраните на компютрите и мониторите. Заявяването за закупуване на Продукт(и) се приема за изразено съгласие от страна на Клиента относно вида и качеството им.

 

Доставка

Всички доставки се извършват с куриерска фирма Еконт по избор до офис или до адрес. Фирма „Фото Подаръци“ ЕООД и нейните партньори имат договор за 10% отстъпка от цената на куриерската услуга.

Можеш да избереш най-близкия до теб офис на Еконт или личен адрес от полетата при попълване на данните за доставка.

При доставка до адрес обикновено куриерът ще се обади преди доставката.

 

Цени на доставката при плащане с наложен платеж:

- доставка до офис на Еконт е около 5,00 лв в зависимост от стойността на наложения платеж

- доставка до адрес: от 7,00 лв до 9,00 лв в зависимост от стойността на наложения платеж, и дали доставката е до адрес в град или село.

 

Съобщения до Клиента и рекламен бюлетин

• Приемайки общите условия на сайта, както и при всяка направена поръчка, Клиентът изразява съгласието си за получаване на информация по имейл и/или SMS за статуса на поръчката си

• В отделна форма всеки Клиент може да изразява съгласието си за получаване на информационни и рекламни Бюлетини и/или SMS съобщения от "bodita.eu"

• Отказа си от получаване на Бюлетин Клиентът може да изрази по всяко време от своя потребителски акаунт, използвайки специалния линк, намиращ се във всеки Бюлетин или по имейл fotopodaraci@gmail.com

• Отказът за получаване на Бюлетин не означава автоматичен отказ от даденото съгласие за сключване на настоящия договор.

• С предоставянето на свои данни на Продавача (включително име, фамилия, и-мейл, телефон, адрес за доставка) Клиентът дава изричното си съгласие с него да се свързват служители на "bodita.eu" или трети лица, които са партньори на "bodita.eu" и/или са доставчици на куриерски услуги.

• Онлайн магазин "bodita.eu" си запазва правото да избира към кого да изпраща Бюлетините, както и да премахне от своята база данни Клиент, който е дал своето съгласие да получава Бюлетините.

• Клиентите носят отговорност за опазването на поверителността на тяхната парола и акаунт и са изцяло отговорни за всички действия, извършвани чрез техния акаунт или парола. "bodita.eu" им препоръчва да се отписват от акаунта си в края на всяка сесия, натискайки бутона “Изход”.

 

Авторски права

При поръчка на продукт със снимка, изпратена от клиента, последният носи отговорност за това, че не се нарушават авторски права върху снимката, ако те са собственост на трета страна. "bodita.eu" е само Изпълнител и не носи отговорност за качени от клиентите снимки при поръчка на персонализиран продукт.

 

Рекламация

Вие като потребители имате право да се откажете от поръчания/те Продукт(и) в срок от 14 /четиринадесет/ дни от получаването при спазване на условията по чл.50 до чл.57 от ЗЗП. Ние се ангажираме продукта да бъде подменен с друг или да възстановим заплатената от Вас стойност на стоката, не по-късно от 14 дни считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Клиента, с изключение на случаите, в които е констатиран дефект в продукта. В тези случаи транспортните разходи по връщане или подмяна на продукта в рамките на Република България се поемат от нас. Опазването на търговския вид на стоката е грижа на Клиента. Връщане или замяна на продукти без дефект се приема само за продукти с ненарушен търговски вид.

 

В същото време съгласно чл. 57 т.3 от ЗЗП, за персонализирани продукти, изработени по поръчка на клиента изработването е започнало след Ваше изрично съгласие и се извършва по одобрен от Вас дизайн и изисквания. Ето защо съгласно този член продукти, изработени по индивидуална поръчка на клиента не могат да бъдат отказани, върнати или заменени.

 

Права и задължения на Потребителя

Клиентът има право да разглежда, поръчва по индивидуална заявка и получава Продукт(и) от Сайта по реда и условията, посочени в него.

Клиентът има право да получава информация за състоянието на своята Поръчка. 

Клиентът има право да получи заявения Продукт(и) на посочения от него адрес за доставка, след заплащане на продажната цена по реда, указан в Сайта. 

Клиентите нямат право да разпространяват, променят (редактират), копират (освен за нетърговски, лични цели), предават, излагат, възпроизвеждат, репродуцират, публикуват, създават вторични материали, прехвърлят, продават или по какъвто и да е друг начин използват съдържание на сайта без изричното писмено разрешение на "bodita.eu".

 

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Съгласно ЗЗП ние от "bodita.eu" сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:

 

Името и адреса ни: „Фото Подаръци“ ЕООД, гр. Варна, ул. Свобода №18, ЕИК:204729181, ДДС №: BG204729181. 

 

Основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт.

Цената на стоките на страниците за представяне на съответния продукт е крайна и се актуализира в реално време при избор на коригиращи цената опции от страна на клиента.

Стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките можете да видите в раздела за доставка.

Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.

Начините за Доставка са описани подробно в раздела за доставка.

Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

"bodita.eu" има право да използва подизпълнители за изпълнението на Услугите, предлагани в Сайта без да е необходимо да уведоми или получи съгласието на Потребителя за това. "bodita.eu" носи отговорност за действията на тези подизпълнители като за свои.

 

 

Отказ от изпълнение на поръчка

"bodita.eu" си запазва правото да откаже изпълнение на поръчка в която клиентът изисква отпечатване на снимки изобразяващи насилие върху хора или животни, расистки, дискриминиращи или обидни изображения или надписи!

За клиенти, за които има данни, че са некоректни (не вземат поръчаните от тях продукти) си запазва правото да не изпълнява поръчки без предварително плащане!

 

Заключителни разпоредби.

Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от "bodita.eu", като същият се задължава да уведоми Клиента за промени в Общите условия, като публикува в Сайта съобщение за измененията както и самите изменения - за запознаване с тях. Клиентът се счита обвързан от промените от момента на публикуването им, освен ако не заяви, че не ги приема. В случай, че Клиентът изрично заяви, че не е съгласен с промените, то "bodita.eu" има право веднага да спре или прекрати предоставянето на Услугите към Клиента, като възникналите до този момент задължения подлежат на изпълнение.

 

Уведомления

Доколкото изрично не е указано друго, всички уведомления, свързани с предоставяне на Услугите чрез Сайта се извършват на телефоните/адресите за контакти, обявени на видно място в Сайта и респективно на посочените телефон/адрес за контакт на Клиента. Направените по този начин уведомления се считат за надлежно получени до доказване на противното. 

 

ВАЖНО:

При доставка, клиентът е длъжен да отвори пратката и да провери дали е запазена нейната цялост В ПРИСЪСТВИЕТО на куриера. Ако продуктът е счупен или наранен, необходимо е задължително да го обяви на куриера в момента на доставката. В противен случай, стойността на пратката и на доставката остават за сметка на клиента. "bodita.eu" не носи отговорност за повредени пратки, които не са обявени в присъствието на куриер. В случай на констатирани увреждания на пратката и опаковката, съвместно с куриера, се съставя констативен протокол в два екземпляра по един за всяка от страните, в който се описва вида, състоянието на опаковката и наличното съдържание на пратката.

 

Ако клиентът не хареса поръчаната от него стока, той има право да я замени в 14 дневен срок с друга стока по негово желание, или да я върне в офиса на "bodita.eu", като връщането (в запазен търговски вид) може да стане по удобен за клиента начин и е изцяло за негова сметка. Продукти, изработени по поръчка на клиента (продукти с отпечатана снимка и/или надпис по поръчка, имена, дати, месеци, години) не могат да бъдат върнати или заменени.

 

"bodita.eu" не носи отговорност при забавяне на пратки от страна на куриерските фирми, поради влошени метеорологични условия или друга причина, независеща от "bodita.eu".

 

Политика за защита на личните данни

„Фото Подаръци“ ЕООД е администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД).

 

Събиране и обработка на лични данни

Личните данни са информация, която служи за Вашата идентификация, т.е. име и фамилия, адрес, електронен или пощенски адрес, телефон, ip адрес. "bodita.eu" не събира лични данни от вас, освен ако вие не ги предоставите в специални случаи, например когато поръчвате продукти.

 

Използване и съхраняване на личните данни

"bodita.eu" ще използва личните ви данни единствено за целите на техническото управление на Сайта, за да ви предостави достъп до специална информация или за обща комуникация с вас. "bodita.eu" няма да продава вашите лични данни на трети страни, нито ще ги търгува някъде другаде. Служителите на "bodita.eu" са длъжни да опазват поверителността на вашите данни и да спазват споразумение за разкриване на поверителна информация.

 

Свобода на избора

Вие контролирате информацията, която предоставяте на "bodita.eu" за себе си. Ако обаче изберете да не споделите тази информация с "bodita.eu", имайте предвид, че е възможно да нямате достъп до някои области на сайта.

 

Автоматично записвана информация

Когато осъществявате достъп до Интернет сайта на "bodita.eu", автоматично (не като част от регистрацията) се записват някои общи не лични данни (използван Интернет браузър, брой посещения, средно прекарано време в сайта, разгледани страници). Тази информация се използва, за да преценим доколко е привлекателен нашият сайт и да подобрим съдържанието и функционалността му. Вашите данни не се обработват повече, нито се предават на трети страни.

 

"Бисквитки"

"Бисквитките" (cookies) са малки файлове, които се съхраняват временно на вашия твърд (hard) диск и позволяват на сайта ни да разпознае компютъра ви следващия път, когато посетите Интернет страницата на електроненият магазин. "bodita.eu" използва "бисквитки" единствено, за да събира информация относно ползването на нашия сайт. Повече за "бисквитките" можете да прочетете тук.

 

Сигурност

"bodita.eu" отдава голямо значение на осигуряването на сигурността на личните ви данни. Вашите данни се защитават съвестно от загуба, унищожение, изопачаване/фалшификация, манипулация и неправомерен достъп или неправомерно разкриване.

 

Връзки към други Интернет сайтове

Това изявление за защитата на поверителността се отнася за сайта онлайн магазин "bodita.eu", който се разработва от „Фото Подаръци“ ЕООД. Страниците в този сайт могат да съдържат връзки към други доставчици, които не прилагат изявлението за защита на поверителността. Когато напускате сайта https://bodita.eu, моля, потърсете и прочетете изявлението за поверителност на всеки сайт, който събира лична информация.

 

ОРГАНИ РЕГУЛИРАЩ ДЕЙНОСТТА 

Органите, регулиращи дейността на „bodita.eu“ са Комисия за защита на потребителя /КЗП/ и Комисия за защита на личните данни (КЗЛД), със следните координати:

 

За КЗП:

Уебсайт: https://kzp.bg/kontakti 

тел: 0700 111 22

email: info@kzp.bg

адрес: гр. София, пл. Славейков, №4А, ет. 3, 4 и 6

За КЗЛД: 

Уебсайт: https://www.cpdp.bg/ 

тел: 02/91-53-518

email: kzld@cpdp.bg

адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

 

 

СПАСИТЕЛНА КЛАУЗА

Страните декларират, че, в случай че някоя/и от клаузите по настоящите Общи условия се окаже/окажат недействителна/и, това няма да влече недействителност на целия договор или на други негови части. Недействителната клауза ще бъде заместена от повелителните норми на закона или установената практика.

 

ИЗМЕНЕНИЕ НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

"bodita.eu" се задължава да уведоми Потребителите за всяко изменение в настоящите общите условия в 7-дневен срок от настъпването на това обстоятелство на посочения от Потребителя имейл адрес.

Когато не е съгласен с измененията в общите условия, Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина и без да дължи обезщетение или неустойка. За да упражни това си право, Потребителят следва да уведоми "bodita.eu" в срок от един месец от получаването на съобщението по предходната алинея.

В случай че Потребителят не упражни правото си да се откаже от договора по реда, уреден в настоящите общи условия, се счита, че изменението е прието от Потребителя без възражения.

 

ПРИЛОЖИМО ПРАВО

По всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

 

Потребителите могат да използват Европейската платформа за онлайн решаване на спорове (ОРС), достъпна на  http://ec.europa.eu/odr / - единен портал за достъп, който позволява на потребителите и търговците в ЕС да уреждат възникналите споровете помежду си.

 

Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 

До ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

С настоящото уведомявам/e, че се отказваме от сключения от мен/нас договор за покупка на следните стоки/ за предоставяне на следната услуга: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Поръчано на/получено на - ……………………………………………………………………………………………………

 

Име на потребителя/ите – ………………………………………………………………………………………………………

 

Адрес на потребителя/ите - ………………………………………………………………………………………………………

 

 

Подпис на потребителя/ите: ……………………………………………….

(само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

 

Дата: ……………………………………………

 

 

 

Стандартен формуляр за упражняване правото на рекламация:

До ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

С настоящото уведомявам/e, че открих несъответствие на стоката/ите/ услугата/ите с договореното. 

Предмет на рекламацията:

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Поръчано на/получено на - ……………………………………………………………………………………………………

Предпочитан начин на удовлетворение за стоки

Възстановяване на платената сума

Заменяне на стоката с друга, съответстваща на договореното

Отбив от цената

Безплатно извършване на ремонт по реда на чл. 113 и 114 от Закона за защита на потребителите

(заградете желаната опция)

Предпочитан начин на удовлетворение за услуги:

Извършване на услугата в съответствие с договора

Отбив от цената

Възстановяване на заплатената сума

(заградете желаната опция)

Прилагам следните документи:

касова бележка или фактура;

протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на стоката или услугата с договореното;

други документи, установяващи претенцията по основание и размер.

(заградете желаната опция)

Размер на претендираната сума: ……………………………..

Име на потребителя/ите – ………………………………………………………………………………………………………

Адрес на потребителя/ите - ………………………………………………………………………………………………………

 

Подпис на потребителя: ……………………………………………….

(само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)

 

Дата: ……………………………………………

 

Версия на Общи условия 0.2 от 22.05.2018 г.

Дата на последна редакция 22.05.2018 г.